Fora d'estoc
 
 

Dani Miquel – De por

20,00 

Un disc-llibre de Dani Miquel, un recorregut musical i visual per la tradició valenciana dels personatges de por i noves pors actuals com el bullying i altres situacions complicades per als infants.

Fora d'estoc

De por és un CD-llibre de Dani Miquel que ens porta a fer un recorregut musical i visual per la tradició valenciana dels personatges de por. El Butoni, La Quarantamaula, Els gegants, L’home dels nassos faran cantar, ballar i disfrutar a menuts i grans.
Però, també hi ha espai per a les noves pors com el bulling, i altres situacions complicades que els infants han de superar i que amb la música podran fer front.

De por és la banda sonora de la imaginació de tot un poble, la música que fins ara no tenien els personatges de les rondalles valencianes. En la cançó “Una de gegants”, evocarem Perot, Tombatossals, Arrancapins, la Mare dels Vents, el gegant del Romaní, Rotlà o el forçut de Xixona. En “El Caro”, descobrirem l’ésser meitat ocell, meitat home, que canta a les nits per les muntanyes de la Safor i de Mariola. En “La Quarantamaula”, coneixerem la por que “va per les teulades, agafant xiquets i pegant cudolades”. També trobarem la cançó de “L’home dels nassos”, dedicada a aquest personatge fantàstic de la tradició valenciana, i present en molts pobles.

Escritor: Dani Miquel

Il·lustrador: Joanra Estellés

Dani Miquel és tot un fenomen musical arreu del País Valencià. Amb una trajectòria treballada des de baix, poc a poc, poble a poble, la seva proposta esdevé ja un referent generacional; la Banda Sonora Original que milers de xiquetes i xiquets valencians recordaran el dia de demà. I també les mares i pares -és clar-, perquè la seva música i espectacle són de vocació familiar, per a disfrutar grans i menuts; connectant de manera natural amb les noves sensibilitats d’oci cultural que eixigia l’actual generació de famílies valencianes.

“Cantacançons” o “alquimista musical” serveixen per definir l’esperit d’aquest inquiet músic d’Alcúdia, a qui la formació de conservatori se li quedava estreta. Amb desig de recerca, amb ganes d’oferir una proposta diferent que connectés generacions, Dani Miquel ha fet una important tasca de recuperació de cançons infantils tradicionals valencianes, perdudes dins la memòria de iaies, iaios i dels que algun dia les van sentir de menuts i avui les rememoren des del filtre màgic d’en Dani. Un ric repertori que ara reviu gràcies a l’alcudià i la seva banda.

Alhora, Dani Miquel suposa una proposta enriquida pels valors. Tant a les cançons pròpies com les revisitades, cants alegres per viure plenament, suposen una aposta per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i respecte, lluny de relats sexistes, discursos estereotipats i estètiques uniformitzadores. Dani Miquel té cura pels detalls sonors, recupera instruments antics o estranys, incorpora joguines musicals, assolint així altres textures i matisos musicals que obren la ment dels infants.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar un comentari.