Música y símbolo

18,00 

Publicació de l’Editorial Dinsic

En estoc

 

Descripció

Música y símbolo. Dimensiones simbólicas de la experiencia musical és un llibre de Josep Gustems que intenta omplir un buit en les publicacions musicals que se centren en la reflexió de la música i la seva interdisciplinarietat. Els diversos capítols fan que sigui un llibre tant teòric com pràctic, ja que, d’una banda, moltes reflexions són fruit de la lectura d’aportacions interessants en molts camps de la teoria musical (especialment etnomusicologia i musicologia), i, de l’altra, d’anàlisis i interpretacions des d’una òptica social, psicològica, perceptiva, pedagògica, icònica, lingüística, matemàtica, etc. Aquesta doble dimensió del llibre el distingeix d’altres estudis similars que gairebé sempre han estat només de naturalesa reflexiva o especulativa.

L’orientació del llibre obeeix a una triple mirada: la del músic (l’experiència musical és el nostre objecte d’estudi), la de l’educador (l’educació o formació és la finalitat d’aquestes pàgines) i la de l’antropòleg (el simbolisme és el mètode escollit). Aquest triple perfil està fonamentat en la formació amplíssima dels seus 25 autors, que treballant de manera col•laborativa han creat un text de naturalesa universitària però amb intenció divulgativa. 

El caràcter interdisciplinari dels temes que s’hi tracten és una altra característica motivadora, tot i que no sempre faciliti el discurs, ja que obliga a endinsar-se –encara que només sigui una mica– en el coneixement d’altres matèries, conceptes i termes que poden resultar aliens al lector músic. La nostra intenció és precisament la contrària: acostar el coneixement simbòlic a l’experiència musical per enriquir-la, donar-li més validesa i eco. Cridar l’atenció sobre el que no sabem, que és molt, i perseguir el coneixement allà on sigui. Si ho haurem aconseguit o no ho sabrem en finalitzar l’obra.

Característiques tècniques:

Mides

17 x 23 cm, vertical

Enquadernació

Rústica

Nombre de pàgines

124

ISBN

978-84-16623-44-0

Editor

DINSIC Publicacions Musicals

També hi han participat:

Disseny coberta

Bernat Casso

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Només els clients que han comprat el producte i s'han identificat poden deixar una ressenya.