CURS DE FORMACIÓ D’ESTIMULACIÓ MUSICAL TOTSONA 0-5 ANYS I EDUCACIÓ ESPECIAL
a càrrec de la Dàmaris Gelabert 

12 hores de formació en línia en directe. 

Si estàs interessat omple aquest formulari

Cost: 150€

A qui va dirigida la formació

Mestres, mestres de música i professorat de música, educadores pedagogues i psicopedagogues, logopedes i musicoterapeutes. Famílies i particulars interessats en l’estimulació musical i en la música com a estratègia educativa

 

Objectius:

– Donar a conèixer el mètode d’Estimulació musical Totsona centrat en l’etapa infantil (0-5 anys) i en l’educació especial.
– Aprendre a dissenyar sessions d’Estimulació Musical a l’aula i en les sessions amb famílies.

 – Oferir idees, recursos, repertori i material específic dins l’àmbit musical i pedagògic per a la pràctica docent diària i per a les sessions específiques d’Estimulació Musical. 

 

Continguts:

Un curs basat en el programa d’Estimulació Musical Totsona dissenyat per la Dàmaris Gelabert.

Fonamentat en dos principis:
– La música és el primer llenguatge.
– La cançó és canal de comunicació afectiva i estratègia educativa.

Basat en aquests dos principis el mètode entén la música com un llenguatge que desperta i desenvolupa les capacitats de l’infant i que incideix en totes les àrees del seu desenvolupament.
El mètode utilitza com a eix principal la cançó, lligada sempre al joc, l’expressió, el gest, el moviment i utilitza un repertori de cançons originals i amb objectius específics.

– Neurociència i educació musical.
– La música: el primer llenguatge
– La cançó com a estratègia comunicativa i educativa.
– Les bases de l’Estimulació Musical Totsona.
– Esquema i estratègies del mètode d’Estimulació Musical Totsona.
– Recursos pedagògics i repertori, incloent-hi el treball amb instruments, danses i audicions. 

 

Metodologia

– Quatre hores de formació teòric-pràctica en streaming amb reforç de vídeos i presentacions en línia sobre el mètode i l’estructura de les sessions.
– Sis hores de presentació en streaming de materials i repertori per a la realització de les sessions.
– Dues hores per a la realització del dossier teòric-pràctic d’una sessió.

  • S’entregarà als participants a la formació materials per descàrrega. 

 

Formadora

Dàmaris Gelabert: Pedagoga, musicoterapeuta, autora i cantant de cançons infantils. És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, especialista en Musicoteràpia i graduada amb honors pel Berklee College of Music de Boston. Educadora de massatge infantil, creadora del mètode Totsona d’Estimulació Musical a l’etapa 0-5 i pionera a Espanya de les Cançons Personalitzades. És formadora i assessora en diferents Escoles d’Educació Infantil i d’Educació Especial de Catalunya. És professora en el Màster de Musicoteràpia a l’ESMUC i a l’Escola Universitària Gimbernat. Imparteix xerrades, cursos i seminaris a diferents universitats, escoles i centres de formació. Combina la docència amb concerts, audicions, tallers i espectacles per a infants, famílies i escoles.